Sosnowiec: Dostawa artykułów spożywczych, wody mineralnej, napojów
Numer ogłoszenia: 185282 - 2013; data zamieszczenia: 10.05.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Szpital Miejski w Sosnowcu , ul. Szpitalna 1, 41-219 Sosnowiec, woj. śląskie, tel. 32 41 30 111, faks 32 41 30 112.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych, wody mineralnej, napojów.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zamówienie składa się z 29 pakietów, z których każdy stanowi odrębny przedmiot zamówienia. Dopuszcza się składanie ofert na każdy pakiet odrębnie. Pakiet nr 1 - Makarony Pakiet nr 2 - Przyprawy - CPV: 15870000-7 Pakiet nr 3 - Kasze - CPV: 15613000-8; Pakiet nr 4 - Mąka - CPV: 15612100-2; Pakiet nr 5 - Pieczywo dietetyczne paczkowane - CPV 15820000-2; Pakiet nr 6 - Warzywa strączkowe suche - CPV 03212210-5; Pakiet nr 7 - Ryby, przetwory rybne - CPV 15220000-6; Pakiet nr 8 - Wyroby cukiernicze pieczone - CPV 15812000-3; Pakiet nr 9 - Galanteria mleczarska I - CPV 15.50.00.00-3; Pakiet nr 10 - Galanteria mleczarska - bar - CPV 15.50.00.00-3; Pakiet nr 11 - Tłuszcze roślinne - CPV 15.40.00.00-2 Pakiet nr 12 - Jaja spożywcze - CPV 03.14.25.00-3 Pakiet nr 13 - Pieczywo zwykłe - CPV 15612500-6; Pakiet nr 14 - Wędliny, mięso - CPV 15131130-5, 15119000-5; Pakiet nr 15 - Lody - CPV 15.55.50.00-3; Pakiet nr 16 - Obwarzanki -15612500-6; Pakiet nr 17 - Mrożonki - kod CPV: 15896000-5; Pakiet nr 18 - Żurek -CPV: 15800000-6; Pakiet nr 19 - Wędliny paczkowane - CPV 15131130-5; Pakiet nr 20 - Przetwory warzywne -CPV: 15897200-4, 15800000-6; Pakiet nr 21 - Artykuły sypkie -CPV: 15800000-6; Pakiet nr 22 - Herbata -CPV: 15863000-5; Pakiet nr 23 - Warzywa różne -CPV: 15331140-0; Pakiet nr 24 - Ziemniaki - kod CPV: 15310000-4; Pakiet nr 25 - Drób - CPV 15112100-7; Pakiet nr 26 - Wyroby garmażeryjne gotowe - CPV 15130000-8; Pakiet nr 27 - Pieczywo -bar - CPV 15810000-9; Pakiet nr 28 - Wody mineralne, napoje - kod CPV: 15981000-8, 15981400-2 Pakiet nr 29 - Wody mineralne typu Jurajska, napoje- kod CPV: 15981000-8; 15981400-2,.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.81.00.00-9, 15.98.10.00-8, 15.13.00.00-8, 15.31.00.00-4, 15.61.30.00-8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 29.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 3.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:


III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

4. Wartość o której mowa w ust. 1 może ulec zmianie w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT lub w przypadku korzystnych zmian cenowych dla Zamawiającego. 5. Wynagrodzenie należne Wykonawcy podlega automatycznej waloryzacji (bez obowiązku wprowadzenia aneksem) odpowiednio o kwotę podatku VAT, wynikającą ze stawki tego podatku, obowiązującą w chwili powstania obowiązku podatkowego. 6. Strony zastrzegają prawo do negocjacji cen jednostkowych w przypadku konieczności zapłaty Wykonawcy ceny wyższej, będącej wynikiem zmiany stawki podatku VAT. 4. Dopuszcza się zmiany ilości asortymentu określonego w załączniku do umowy - formularzu asortymentowo-cenowym, w obrębie poszczególnych pakietów, przy zachowaniu cen jednostkowych zgodnych z ofertą Wykonawcy oraz wartości brutto danego pakietu.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.sosnowiec.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: : Samodzielny Publiczny Szpital Miejski w Sosnowcu, ul. Szpitalna 1, Dział Zamówień Publicznych.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.05.2013 godzina 11:00, miejsce: Samodzielny Publiczny Szpital Miejski w Sosnowcu, ul. Szpitalna 1, III p. Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet nr 1 Makarony.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet nr 2 Przyprawy.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet nr 3 Kasze.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet nr 4 Mąka.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pakiet nr 5 Pieczywo dietetyczne paczkowane.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Pakiet nr 6 Warzywa strączkowe suche.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Pakiet nr 7 Ryby, przetwory rybne.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Pakiet nr 8 Wyroby cukiernicze pieczone.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Pakiet nr 9 Galanteria mleczarska I.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Pakiet nr 10 Galanteria mleczarska - bar.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Pakiet nr 11 Tłuszcze roślinne.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Pakiet nr 12 Jajka spożywcze.


CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Pakiet nr 13 Pieczywo zwykłe.


CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: Pakiet nr 14 Wędliny, mięso.


CZĘŚĆ Nr: 15 NAZWA: Pakiet nr 15 Lody.


CZĘŚĆ Nr: 16 NAZWA: Pakiet nr 16 Wyroby piekarnicze - obwarzanki.


CZĘŚĆ Nr: 17 NAZWA: Pakiet nr 17 Mrożonki.


CZĘŚĆ Nr: 18 NAZWA: Pakiet nr 18 Żurek w płynie.


CZĘŚĆ Nr: 19 NAZWA: Pakiet nr 19 Wędliny paczkowane.


CZĘŚĆ Nr: 20 NAZWA: Pakiet nr 20 Przetwory warzywne.


CZĘŚĆ Nr: 21 NAZWA: Pakiet nr 21 art. sypkie.


CZĘŚĆ Nr: 22 NAZWA: Pakiet nr 22 Herbata.


CZĘŚĆ Nr: 23 NAZWA: Pakiet nr 23 Warzywa różne.


CZĘŚĆ Nr: 24 NAZWA: Pakiet nr 24 Ziemniaki.


CZĘŚĆ Nr: 25 NAZWA: Pakiet nr 25 Drób.


CZĘŚĆ Nr: 26 NAZWA: Pakiet nr 26 Wyroby garmażeryjne gotowe.


CZĘŚĆ Nr: 27 NAZWA: Pakiet nr 27 Pieczywo - bar.


CZĘŚĆ Nr: 28 NAZWA: Pakiet nr 28 Woda, napoje.


CZĘŚĆ Nr: 29 NAZWA: Pakiet nr 29 Woda typu Jurajska, napoje.